Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u vragen of opmerkingen


Praktijk


Fysio FM is de fysiotherapiepraktijk van Franc Winterkamp en Mariëtte Snels.

Fysio FM is een vooruitstrevende praktijk voor fysiotherapie en aanvullende therapieën. Hierbij staat Fysiek (F) en Mentaal (M) centraal. We hebben de ambitie om hoogwaardige, kwalitatieve fysiotherapeutische zorg te verlenen. We zijn een kleinschalige praktijk, waar persoonlijke aandacht voorop staat. Onze praktijk is ontstaan vanuit de behoefte om naast reguliere klachten ook chronische klachten te analyseren en te behandelen. Wij zijn vernieuwend met onder andere echografie, shockwavetherapie en triggerpointtherapie en nieuwe revalidatie-apparatuur uit Amerika en Zweden.

Visie

Belangrijk is dat vanuit verschillende invalshoeken naar de klachten wordt gekeken. Bij een klacht gaat het niet alleen om een probleem in een zenuw, een spier of een gewricht maar gaat het om de samenhang en samenwerking tussen de zenuw, spier en gewricht. Hierbij wordt uitgegaan van de neuro-musculoskeletale gedachte. Een spier in disfunctie kan er voor zorgen dat een gewricht niet goed beweegt en andersom. Bij een klacht dienen daarom alle aspecten die de beperking of de klacht kunnen veroorzaken te worden bekeken.

Bij chronische klachten zijn vaak factoren aanwezig die de klacht in stand houden. Fysio FM zoekt samen met de patiënt naar de oorzaken ervan en zorgt samen met de patiënt dat de aanwezige disbalans weer in evenwicht wordt gebracht.
Naast eventuele fysieke oorzaken zijn vaak ook mentale oorzaken die aan de klacht ten grondslag liggen. Dat wil zeggen dat niet alleen de betreffende klacht behandeld wordt, maar dat naar de persoon als geheel wordt gekeken. Gekeken wordt naar de levenswijze, eetgewoonten en de omgeving van de patiënt, de klacht achter de klacht. zo veel mogelijk aspecten die aan in stand houden van de klacht bijdragen worden in de behandeling meegenomen. Er wordt gestreeft naar een blijvend herstel.

‘Samen werken aan de juiste afstemming voor uw herstel, waarbij Fysiek & Mentaal centraal staat'

Op deze website kunt u alle relevante informatie vinden die u zoekt. Wanneer u vragen of opmerkingen heeft, of wanneer u een afspraak wilt maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Voor een afspraak klik hier.