Shiatsutherapie


Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een behandelmethode die zijn oorsprong in Japan heeft. Bij deze methode wordt met vingers en duimen druk uitgeoefend op het lichaam. Het lichaam wordt door deze behandeling gestimuleerd om zelf een nieuwe, betere balans te vinden. De zenuwbanen worden geprikkeld en de energiebanen gestimuleerd om te gaan stromen.

Bij shiatsu wordt uitgegaan van een zogenaamde holistische benadering. Dat wil zeggen dat niet alleen de betreffende klacht behandeld wordt, maar dat naar u als geheel persoon wordt gekeken. Dus niet alleen uw medische klachten komen ter sprake, maar tevens uw levenswijze, eetgewoonten en de omgeving waarin u zich bevindt. Bij een shiatsubehandeling wordt gestreefd naar een betere balans voor het hele lichaam.

Met shiatsu kunnen verschillende soorten klachten worden behandeld. Het neemt stress en spanning weg, verbetert de spijsvertering en bloedsomloop, harmonieert het zenuwstelsel en verhoogt de vitaliteit. Ook als het lichaam gezond is, is shiatsu goed voor u. Het werkt preventief, houdt het lichaam in een goede staat en is bovendien heel erg plezierig. Het is een ontspannende behandeling voor jong en oud.

Behandeling is ook mogelijk op een speciale massagestoel. Daarom wordt ook wel gesproken van ‘stoelmassage’. Stoelshiatsu is een intensieve drukpuntbehandeling waarbij zowel nek, schouders, armen, handen en rug als het hoofd worden behandeld. Stoelshiatsu kan door de kleding heen gegeven worden en is daardoor een laagdrempelige vorm van therapie. De behandeling op de massagestoel is effectief als u last heeft van klachten in de nek, schouders en ellebogen bijvoorbeeld doordat u veel achter een computer zit. Ook bij hoofdpijn kan deze behandeling uitkomst bieden.