Kinetic Pull


Bij training met de Kinetic Pull zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door u wordt getrokken. Is het koord helemaal afgewikkeld, dan wordt dit door het snel draaiende vliegwiel vanzelf weer opgerold, zoals bij een jojo. Door het terugdraaien wordt u gedwongen in een ‘retour’ beweging die u moet afremmen naar snelheid nul. Hoe harder u eraan trekt, hoe meer weerstand u ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait. Het gaat dus om versnelling en afremming van een draaiende schijf. Dat gebeurt elke beweging op het juiste niveau, aangepast aan fitheid of vermoeidheid van elke beweging of herhaling. Hierdoor ontstaat iets wat men excentrische overload noemt. Met de Kinetic Pull is dus een excentrische overload training op een praktische en veilige manier uit te voeren wat met traditionele krachttraining niet of nauwelijks mogelijk is. U kunt op uw maximale vermogen trainen bij elke herhaling en dit levert een snelle toename van spierfunctie en -vermogen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is al lange tijd bekend dat excentrische overload training zeer effectief is, het zorgt voor meer spiergroei en heeft grotere positieve effecten op bindweefsel en pezen. Het is een effectieve methode voor de behandeling van blessures.

De Kinetic Pull kan in alle bewegingsrichtingen worden gebruikt waardoor de bewegingen functioneel uitgevoerd kunnen worden.

Kenmerken van de Kinetic Pull zijn:
  • zeer effectieve krachttraining voor snelle toename van spierfunctie en -vermogen
  • functionele bewegingen trainen (die bewegingen trainen die voor u nodig zij)
  • alle bewegingsrichtingen kunnen worden gebruikt
  • sportspecifieke training is hiermee mogelijk