Leefstijlcoach


Fysio FM zet vanaf januari 2023 in op leefstijl!

Op dit moment hoor je veel in de media over leefstijl. Dit is ook belangrijk als wij kijken naar alle cijfers van chronisch zieken in Nederland. Van de ruim 17 miljoen mensen in ons land heeft 52% één of meerdere chronische ziekten.

Daarom gaat wij ons vanaf januari hiervoor inzetten. Wij gaan samenwerken met een leefstijlcoach en de stichting 2Diabeat om jouw de mogelijkheid te geven te werken aan een gezonde leefstijl.

De leefstijlcoach stelt zich hieronder even voor. 
 
Mijn naam is Monique Koffeman.
Sinds ik 15 jaar geleden diabetes type 2 heb gekregen, heb ik veel geleerd over een gezonde leefstijl. Zo leerde ik hoe belangrijk het is om zelf verantwoording te nemen voor mijn eigen gezondheid. Door het aannemen van een andere leefstijl ben ik nu medicijnvrij, 10 kg lichter en voel ik mij ook 10 jaar jonger. Om mijn kennis over leefstijl te kunnen onderbouwen en uit te breiden heb ik de opleidingen Gewichtsconsulent en Leefstijlcoach gevolgd.

Om inzicht te krijgen in mijn eigen gezondheid heb ik met meerdere medische onderzoeken meegedaan; zoals van de Universiteit van Twente, TNO en Freestyle Libre. Dit gaf veel inzicht over de leefstijl die het beste bij mij past. Want iedereen is anders en heeft dan ook een opmaat leefstijl advies nodig. 

Daarnaast ben ik naast ervaringsdeskundige ook coach bij https://jeleefstijlalsmedicijn.nl. Dit is een online platform voor mensen met een chronische ziekte die elkaar ondersteunen. Voor TNO heb ik mensen gecoacht die diabetes hebben. Uit dit onderzoek bleek dat een goede en langdurige begeleiding essentieel is voor een goed resultaat. Sinds kort ben ik betrokken bij de landelijke stichting 2diabeat. Deze stichting zet  zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. 2diabeat heeft een integrale aanpak ontwikkeld waarin lokale professionals en bewoners samenwerken aan gezondheidsbevordering in hun wijk of dorp. Wij willen dit ook gaan starten in Emmeloord. 

Met Monique als leefstijlcoach en de samenwerking met 2Diabeat willen wij graag bijdragen aan jouw gezonde leefstijl.

Wil je graag een kennismakingsgesprek en weten wat wij voor jouw kunnen betekenen maak dan een afspraak met Monique, telefoon 0527-616824 of mail naar info@fysiofm.nl.