Fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten

Fysio FM is de fysiotherapiepraktijk van Franc Winterkamp en Mariëtte Snels. Hieronder vindt u meer over de opleidingen die wij hebben gevolgd.

Franc:
De opleiding Fysiotherapie ben ik begonnen, naast mijn reguliere werk, aan de Avans Hogeschool in Breda en ik heb de opleiding Fysiotherapie bij Thim van der Laan in Nieuwegein afgemaakt. Daarvoor heb ik verschillend cursussen gevolgd, zoals sportmassage, stoelmassage en segmentale massage. In België heb ik in 2006 - 2008 de opleiding Triggerpointtherapie gevolgd bij Trigger vzw en ben ik naast fysiotherapeut, myofasciaal triggerpoint therapeut. 

Naast de opleiding Fysiotherapie heb ik de volgende opleidingen/cursussen gevolgd:
  

 • Myofasciaal Triggerpointtherapie Instituut
  Trigger vzw België
 • Basisopleiding MSU-echografie Instituut
  Fyzzio
 • Shockwave therapie Instituut
  Fyzzio
 • Mulligan concept AB
  Mulligan concept

Mijn overige werkzaamheden en activiteiten zijn:

 • Fysiotherapeut en Myofasciaal Triggerpointtherapeut bij Topfit Fysiotherapie in Lelystad en Dronten
 • Docent cursussen Triggerpointtherapie bij Pro-education en Prevenzis
 • Sportverzorging bij Korfbalvereniging Emmeloord


Mariëtte:
Na een cursus sportmassage en de vervolgopleiding blessurepreventie heb ik vanwege een grote affiniteit met het herstel van de mens de opleiding voor massage- en shiatsutherapeut gevolgd. Hierdoor heb ik een meer holistische kijk op het herstel van de mens gekregen. In 2006 ben ik een eigen praktijk begonnen. Hierbij staat de persoon met een klacht centraal. Omdat ik mijn kennis verder wilde uitbreiden heb ik de opleiding fysiotherapie bij Thim van der Laan in Nieuwegein gevolgd en afgerond. Daarna heb ik naast het werken in mijn eigen praktijk ervaring opgedaan in verschillende fysiotherapiepraktijken.